Tutustu agilityyn tai rally-tokoon syyskuussa

Westiekerho järjestää

syyskuussa Helsingissä

westieille tutustuminen koiraurheilulajeihin: rally-toko ja agility.

Molemmat kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti koirakoille (eli koiralle ja ohjaajalle), jotka eivät ole aiemmin kyseisiä lajeja päässeet kokeilemaan.

KURSSIPAIKKA: Kurssit järjestetään aidatulla ulkokentällä Itä-Helsingissä, Kivikon urheilupuistossa. Treenikertoja on kolme ja ne ovat aina sunnuntaisin. Treenien kesto on tunti per laji.

Molemmilla kursseilla kouluttajana on westieharrastaja ja molemmissa lajeissa itse kilpaileva Emmi Heikkinen.

HINNAT: Westiekerhon jäsenille 30 e/laji/3 kurssikertaa, ei-jäsenille 35 e/laji/3 kurssikertaa. Maksu sisältää 1 koiran ja 1 ohjaajan treenaamisen, sama koira ja ohjaaja jokaisella treenikerralla.

ILMOITTAUTUMISET: emmi.heikkinen@helsinki.fi

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, Westiekerhon jäsenillä etuoikeus kurssipaikkoihin ja ei-jäsenillä, jos paikkoja jää vapaaksi (jäsenyys tarkistetaan). Kaikille ilmoittautuneille ilmoitetaan mahdollisimman pian, mahtuivatko he kurssille. Kurssi on maksettava etukäteen ja kun maksu näkyy Westiekerhon tilillä, vahvistuu kurssipaikka vasta lopullisesti. Tarkemmat ohjeet kurssista lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen kurssin alkua.

KURSSIPÄIVÄT – JA AJAT:
sunnuntaisin 2.9. ja 9.9. ja 16.9., rally-toko klo 17-18 ja agility klo 18-19.
Kursseille otetaan max 4 koirakkoa per laji. Kurssi toteutuu vain, jos vähintään 2 koirakkoa tulee per laji.
Jos ilmoittautumisia tulee runsaasti, pääsee sama koira vain toiseen lajiin, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus päästä tutustumaan näihin lajeihin. Jos olet kiinnostunut molemmista lajieista, laita ilmoittautumiseen kumpi laji ensisijaisesti ja kumpaan lajiin jonotat, jos paikkoja jää.

KOKEILE RALLY-TOKOA.
Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaiken ikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Rally-tokon tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö sekä opettaa ohjaajalle hyvää koiran käsittelytaitoa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin, hännät heiluen. Koiraa saa kehua ja kannustaa koko suorituksen ajan. Kurssilla tutustutaan alokasluokan tehtäviin. Näitä ovat esimerkiksi seuraaminen, käännökset, istuminen, maahanmeno ja erilaiset pujottelut.

KOKEILE AGILITYÄ.
Westie soveltuu agilityyn hyvin niin luonteensa, kuin fyysisten ominaisuuksiensa puolesta. Rakenteeltaan westie on matalajalkainen ja suhteellisen vankkarunkoinen, jonka vuoksi se ei ehkä ole ilmiömäisen nopea, kuten monet korkeampijalkaiset terrierirodut. Westie on kuitenkin varsin ketterä ja perusnopeudeltaan hyvä – siis oivallinen kumppani agilityyn! Kurssilla käydään läpi agilityn perusteita ja tutustutaan erilaisiin esteisiin. Agilityssä yleisimpiä esteitä ovat erilaiset hypyt ja putket ja ainakin niitä ehditään kurssin aikana harjoitella. Mitään ennakkovaatimuksia osallistuville koirille ei ole, kunhan ne ovat perusterveitä. Agilityssä pääasia on pitää hauskaa yhdessä koiran kanssa ja samalla kehittää molempien, sekä koiran että ohjaajan, fyysistä kuntoa.