Luonnetesti, MH-kuvaus ja petotesti

Luonnetesti 

Luonnetestin tarkoitus on arvioida ja kirjata koiran käyttäytyminen tilanteessa, joissa sen hermosto joutuu rasitetuksi. Testitulosta voidaan hyödyntää koiran luonnekuvan määrittämiseen ja koulutuskelpoisuuden arviointiin. Testitulos antaa myös viitteitä koiran jalostuskelpoisuudesta rotujärjestöille ja kasvattajílle. Lue lisää luonnetestistä Kennelliiton sivuilta.

 Mitä on MH-luonnekuvaus? 

MH-luonnekuvauksessa koira käy läpi kymmenen eri testiosiota, jossa kuvataan koiran 31 eri käyttäytymisreaktiota. Luonnekuvauksen aikana kaksi kuvaajaa tarkastelevat koiran luonteenominaisuuksia kuten leikkisyyttä, pelkoa, saalisviettiä ja sosiaalisuutta. Lue lisää MH-luonnekuvauksesta Kennelliiton sivuilta.

Petotesti

Haluatko tietää miten koirasi käyttäytyy, kun se kohtaa karhun, suden tai ilveksen?

Tuoko se pedon luoksesi? Puolustaako se sinua vai pakeneeko paikalta? Yrittääkö se haukullaan pitää pedon paikallaan vai johdattaa kauemmas?

Testissä käytetään aitoja karhun, suden ja ilveksen hajuja, joten koirat reagoivat samoin kuin tositilanteissa. Testi on avoin kaikille koirille, myös monirotuisille ja rekisteröimättömille.

Testin avulla lisäät omaa tuntemustasi koirasi luonteesta ja toimintakyvystä, ja opit havaitsemaan mahdollisen vaaran tulkitsemalla koirasi käyttäytymistä. Kasvattajille testi toimii mainiona työkaluna jalostuksen suunnitteluun, ja metsästäjät saavat tietoa koiransa vietistä metsästystä ajatellen.